Orexo AB rankad topp 5% av EcoVadis för sitt hållbarhetsarbete

Uppsala - 10 juli, 2024 – Orexo AB (publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY) meddelar att bolaget har tilldelats Gold Sustainability Rating av EcoVadis, en av världens mest pålitliga leverantörer av hållbarhetsutvärderingar. Utmärkelsen placerar företaget bland de bästa 5 procenten av alla 70 000 företag världen över som årligen granskas av EcoVadis.

Toppbetyget baseras på Orexo AB:s första år av rapportering till EcoVadis och omfattar främst hållbarhetsdata för verksamheten i Sverige, vilket täcker staben på koncernens huvudkontor, samt F&U, Regulatory Affairs, Quality & She och varuförsörjning.

I den höga rankningen speglas resultatet av ett omfattande hållbarhetsarbete som genomförts under de senaste åren inom områdena miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning. Dessutom visar resultatet hur medarbetare och partners arbetar tillsammans för att uppnå framgångar inom de fyra områdena: Miljö, arbetsrätt och mänskliga rättigheter, samt etik och hållbar upphandling.

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef för Orexo, säger: "Att få den här höga rankningen är ett privilegium och vi kommer att fortsätta att sätta ambitiösa mål i vår strävan efter en ännu mer hållbar och inkluderande framtid för alla. Något som är centralt för vår värdebaserade tillväxtstrategi och bidrar till goda resultat för patienter, investerare, företaget och samhället i stort."

 

Kontakt:

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef

Lena Wange, IR & Communications Director

ir@orexo.com

O18 780 88 00

 

Relaterade länkar:

EcoVadis: https://ecovadis.com/

Hållbarhet på Orexo: https://orexo.se/hallbarhet/

 

Om Orexo

Orexo är ett svenskt läkemedelsbolag med mer än 25 års erfarenhet av att utveckla förbättrade läkemedel baserat på egenutvecklade formuleringsteknologier och som möter stora medicinska behov. På den amerikanska marknaden erbjuder Orexo innovativa behandlingslösningar för patienter som lider av opioidberoende och närliggande sjukdomar. Produkter som riktar sig till andra terapiområden utvecklas och kommersialiseras världen över i samarbete med ledande partners. Total nettoförsäljning uppgick 2023 till SEK 639 miljoner och antal anställda till 116. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista och finns tillgänglig som ADR på OTCQX (ORXOY) i USA.

För mer information om Orexo, besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på X, LinkedIn och YouTube.

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juli 2024 kl. 8 CET

Images
EcoVadis gold medal June 2024