Orexo utser Edward Kim, M.D., till ny Chief Medical Officer

Uppsala 26 oktober, 2022 – Orexo AB (publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY), välkomnar idag Edward (Ed) Kim till ny Chief Medical Officer (CMO). Ed Kim ersätter Michael Sumner, M.D., som innehaft rollen sedan 2013. Han kommer arbeta från Orexos amerikanska dotterbolag i Morristown, New Jersey.

 

Ed Kim kommer leda avdelningen för Medical Affairs med fokus på läkemedel och digitala terapier i kommersiell fas. Dessutom kommer han jobba nära R&D teamet i arbetet med att fortsätta utveckla innovativa behandlingar baserade på Orexos amorphOX® teknologi med ett stort fokus på att ta fram bättre behandlingar för patienter som lider av beroendesjukdomar och psykisk ohälsa.

 

Ed Kim började sin karriär med att under tretton år arbeta som psykiatriker, varav flera år i en chefsroll hos en större vårdgivare inom psykisk ohälsa och beteenderelaterade problem. Därutöver har han mer än 16 års erfarenhet från läkemedelsindustrin, senast som Vice President & Head of Medical Affairs på Biohaven Pharmaceuticals. Ed Kims goda meriter härrör från hans omfattande erfarenhet som psykiatriker, ledare och forskare inom ramen för ett flertal positioner inom Medical Affairs, hälsoekonomi och klinisk utveckling, samtliga inom områdena psykiatri och neurovetenskap.


Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, kommenterar: ”Det gläder mig att välkomna Ed till Orexo. Hans erfarenhet inom psykiatri och folkhälsa för med sig omfattande kunskaper och insikter till vårt huvudterapiområde beroendesjukdomar och psykisk ohälsa. Dessutom, kommer han kunna bidra med att bredda vårt nätverk inom detta växande och viktiga behandlingsområde. Jag vill också tacka Michael Sumner för hans goda ledarskap och bidrag till Orexo och inte minst hans värdefulla insatser med att förbättra livet för flera av dem som är beroende av opioider”.

För ytterligare information kontakta:

Orexo AB (publ.)

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef

 

Lena Wange, IR & Communications Director

 

Tel: 018 780 88 00

 

Tel: 018 780 88 00

 

E-mail: ir@orexo.com

 

E-mail: ir@orexo.com

 

 

 
Om Orexo

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom det växande området psykisk ohälsa och sjukdomar relaterat till läkemedels- och drogmissbruk. Produkterna kommersialiseras av Orexo i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo säljer sin ledande produkt ZUBSOLV® för behandling av opioidberoende. Den totala nettoomsättningen 2021 uppgick till SEK 565 m och antalet anställda till 121. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

 

För mer information om Orexo, besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube

 

Informationen lämnades för offentliggörande den 26 oktober, kl 8.00.