Orexos partner Trinity Health meddelar idag att vorvida® och deprexis® nu är tillgängliga för patienter

Uppsala 7 september 2022 – Orexo AB (publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY) meddelar idag att vårdkoncernen Trinity Health i North Dakota, i samarbete med Orexo, ger patienter tillgång till digitala behandlingar. Trinity Health kommer nu att erbjuda Orexos evidensbaserade digitala terapier deprexis® och vorvida® för att hjälpa patienter att hantera depression och ohälsosam alkoholkonsumtion.

 

Orexo och Trinity Health har under det senaste året arbetat tillsammans med att etablera nya innovativa administrativa processer och stödsystem för att säkerställa att patienter får effektiv tillgång till de digitala terapierna. Detta bygger på att produkterna finansieras genom en vårdmodell byggd på samverkan mellan flera aktörer inom ett redan subventionerat vårdprogram. Inför implementeringen har Orexo och Trinity Health utbildat mer än 50 personer inom ramen för vårdmodellen, som kombinerar traditionell behandling av vårdpersonal med Orexos digitala terapier. För att säkerställa en framgångsrik implementering har Orexo och Trinity Health kommit överens om en omfattande kommunikationsplan som ska riktas mot patienter i North Dakota och östra Montana.

 

Både vorvida® och deprexis är baserade på kognitiv beteendeterapi som stärker patienterna i deras försök att åstadkomma beteende- och livsstilsförändringar. Terapierna kan användas enskilt och är tillgängliga 24 timmar om dygnet, vilket bidrar till att minska den stigmatisering som ofta är förknippad med psykisk ohälsa och beroendesjukdomar, samtidigt som evidensbaserad psykosocial support kan bli tillgänglig för en stor grupp patienter.

 

Trinity Health täcker över 25 län och mer än 200 000 människor i North Dakota och östra Montana, varav många bor i avlägsna områden. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har North Dakota den högsta förekomsten av berusningsdrickande i USA. CDC-data visar också att uppskattningsvis 25 procent av de vuxna i North Dakota och 27 procent av de vuxna i Montana upplevde symtom på allvarligare depressiv sjukdom vilket uppmättes i juli 2022.

 

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, kommenterar: "Jag är mycket glad att kunna meddela att Trinity Health börjat erbjuda våra innovativa digitala terapier, vorvida® och deprexis®, för att hjälpa patienter att hantera depression och ohälsosamt drickande. Denna milstolpe är resultatet av ett omfattande samarbete med Trinity Health och en gemensam ambition att ligga i framkant i arbetet med att hjälpa människor som lider av psykisk ohälsa och beroendesjukdomar. Jag ser fram emot det fortsatta partnerskapet och att stödja Trinity Health i att bli en förebild för andra amerikanska hälso- och sjukvårdssystem när det gäller att göra digitala terapier tillgängliga för patienter".

 

Pressmeddelandet från Trinity Health finns tillgängligt här:
https://www.trinityhealth.org/trinity-health-partners-with-orexo-u-s-to-expand-patient-access-to-digital-therapeutics/


För ytterligare information kontakta:

Orexo AB (publ.)

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef

 

Lena Wange, IR & Communications Director

Tel: 018 780 88 00

 

Tel: 018 780 88 00

E-mail: ir@orexo.com

 

E-mail: ir@orexo.com

 

Om Orexo

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom det växande området sjukdomar relaterat till läkemedels- och drogmissbruk och mental hälsa. Produkterna kommersialiseras av Orexo i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo säljer sin ledande produkt ZUBSOLV® vid behandling av opioidberoende. Den totala nettoomsättningen 2021 uppgick till SEK 565 miljoner och antalet anställda till 121. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

 

För mer information om Orexo, besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube

 

Om Trinity Health

Trinity Health är en ideell vårdkoncern inom nordvästra och centrala North Dakota och östra Montana. I staden Minot driver vårdkoncernen ett större sjukhus som täcker mer än 40 specialiteter och dessutom ingår flera hälsokliniker på landsbygden. Trinity tillhandahåller ett komplett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster till regionen. Sedan 1922 har Trinity haft ett stort engagemang för att se framåt och hela tiden förbättra sig själva för att ge den bästa möjliga vården för patienter, deras familjer och samhället.

För mer information om Trinity Health besök www.trinityhealth.org. Du kan också följa
Trinity Health på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och YouTube.

 

Informationen lämnades för offentliggörande den 7 september 2022, kl 16.30