Orexos utser Fredrik Järrsten till ny CFO

Uppsala 11 mars, 2022 – Orexo AB (publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY), meddelar idag att bolaget utsett Fredrik Järrsten som ny Chief Financial Officer (CFO) och som medlem i ledningsgruppen, med start senast i början av september, 2022. Fredrik Järrsten ersätter Joe DeFeo.

Fredrik Järrsten har en lång och framgångsrik karriär som CFO från flera svenska Life Science-bolag, såsom senast Oasmia Pharmaceutical AB och Karolinska Development AB. Fredrik Järrsten har i roller som ledande befattningshavare, investerare och rådgivare omfattande erfarenhet av att få bolag att växa genom affärsutveckling och M&A. Med den erfarenheten, stärks Orexos möjligheter att ytterligare utveckla bolaget och expandera den kommersiella verksamheten. Fredrik Järrsten kommer att arbeta från Orexos huvudkontor i Uppsala.   


Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, kommenterar: ”Det gläder mig att utse Fredrik Järrsten till vår nya CFO. Med en utökad affär, vilket inkluderar en bredare pipeline och ett nytt affärsområde inom digitala behandlingar, kommer Orexo gynnas av en CFO med omfattande erfarenhet från den svenska kapitalmarknaden och från att ha arbetat med att utveckla verksamheter. Jag vill också tacka Joe DeFeo för hans bidrag under hans fyra år som CFO. Joe har gjort en avsevärd insats med att förbättra integrationen mellan den svenska och amerikanska verksamheten samt att säkerställa en solid finansiell plattform för bolaget”.

 

Joe DeFeo kommer inneha sin position som CFO fram till september, 2022, och därefter säkerställa ett smidigt överlämnande till Fredrik Järrsten.

För ytterligare information kontakta:

Orexo AB (publ.)

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef

 

Lena Wange, IR & Communications Director

 

Tel: 018 780 88 00

 

Tel: 018 780 88 00

 

E-mail: ir@orexo.com

 

E-mail: ir@orexo.com

 

 

Om Orexo

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom det växande området sjukdomar relaterat till läkemedels- och drogmissbruk och mental hälsa. Produkterna kommersialiseras av Orexo i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon-produkter där Orexo säljer sin ledande produkt ZUBSOLV® för behandling av opioidberoende. Den totala nettoomsättningen 2021 uppgick till SEK 565 m och antalet anställda till 121. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

 

För mer information om Orexo, besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube

 

Informationen lämnades för offentliggörande den 11 mars, kl 8.00.