Orexo tecknar kommersiellt partnerskapsavtal med Sober Grid som ger användarna tillgång till de kliniskt beprövade digitala terapierna vorvida® och deprexis®

  • Med mer än 300 000 användare är Sober Grid det största globala sociala medie-nätverket för dem som vill få stöd och hjälp med sina beroendeproblem
  • Sober Grids användare får tillgång till Orexos digitala terapier för alkoholberoende och depression, vilka är bland de mest kliniskt beprövade digitala verktygen som finns tillgängliga

Uppsala - 12 juli, 2021 – Orexo AB (publ), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY), och Sober Grid, det största sociala medie-nätverket för personer som söker stöd och hjälp för att bli av med sina beroendeproblem, meddelar idag att ett kommersiellt partnerskapsavtal tecknats som ger
Sober Grids över 300 000 användare tillgång till Orexos kliniskt beprövade digitala terapier vorvida®, för problematisk alkoholanvändning, och deprexis® för depression.

Sober Grid-användarna kommer att kunna dra nytta av vorvida® och deprexis®, Orexos digitala terapier som bidrar till att minska problematiska dryckesmönster hos vuxna respektive hantera depressionssymtom. De digitala terapierna kommer att bli tillgängliga genom Sober Grids digitala nätverk av coacher från augusti 2021 för att senare under året bli tillgängliga för samtliga användare av appen.

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef på Orexo, säger Det här spännande samarbetet ger oss en fantastisk möjlighet att nå ut med vorvida® och deprexis® till en stor grupp av personer som kämpar med psykisk ohälsa och som är i behov av support. Avtalet med Sober Grid är resultatet av ett ihärdigt arbete inom vårt DTx team som arbetar outtröttligt med att få DTx marknaden att ta fart och dessutom med att ta utveckla nya intressanta koncept för kommersialisering av våra digitala terapier”.

Genom en plattform on-line ger Orexos digitala terapier tillgång till kognitiv beteendeterapi och andra effektiva psykoterapeutiska tekniker på så gott som samtliga webbkompatibla enheter, när som helst och var som helst. Programmen stöds av artificiell intelligens som individanpassar och skräddarsyr innehållet baserat på användarens framsteg och specifika behov.

”Sober Grid har gjort det möjligt för oss att skapa en plats dit människor kan vända sig för att få inspiration, stöd och förståelse, oavsett deras situation,” säger Beau Mann, CEO och grundare av Sober Grid. ”Genom vårt nya partnerskap med Orexo kan vi ta detta ett steg vidare genom att förse våra användare med kliniskt bevisad digital terapi – 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.”

För ytterligare information, kontakta:

Orexo AB (publ) Sober Grid
Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef Beau Mann, CEO and Founder
Tel: 018 780 88 00 Tel: +1 857 206 0569
E-mail: ir@orexo.com E-mail: beau@sobergrid.com
Lena Wange, IR & Communications Director
Tel: 018 780 88 00
E-mail: ir@orexo.com

Om Sober Grid
Sober Grid är en gratis iOS/Android-app som kopplar ihop dig med personer som också söker hjälp för att bli av med sina beroendeproblem. Medlemmarna ansluts till ett globalt community i sitt närområde och runt om i världen. Medlemmarna har möjlighet att bygga starka nätverk och inspirera andra. Sober Grid, som grundades av VD:n Beau Mann, byggdes upp för kunna erbjuda ett stödjande community tillgänglig när som helst och var som helst. Idag är Sober Grid en plattform fylld med evidensbaserade verktyg som kan hjälpa vem som helst att omgående få beroendestöd. Sober Grid erbjuder prisvärda certifierade coacher som hjälper personer på deras väg till ett liv fritt från missbruk och beroende, dygnet runt, alla dagar. För mer information, besök http://www.sobergrid.com

Om Orexo
Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom det växande området psykisk ohälsa och beroendesjukdomar. Produkterna kommersialiseras av Orexo i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag USA-marknaden för buprenorfin-/naloxon-produkter där Orexo säljer sin ledande produkt ZUBSOLV® för behandling av opioidberoende. Orexos totala nettoomsättning 2020 uppgick till SEK 664 m och antalet anställda till 138. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

För mer information om Orexo, vänligen besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube.

Informationen lämnades för offentliggörande den 12 juli 2021, kl 8.00 CET.