Inbjudan – Uppdatering om Orexos DTx verksamhet den 1 oktober

Uppsala 25 september 2020 – Orexo AB (publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY) bjuder idag in investerare, analytiker och media att delta i en telefonkonferens torsdagen den 1 oktober, kl 15.00 CET.

Bolaget kommer då ge en uppdatering om Orexos verksamhet inom digitala behandlingar och diskutera kliniska data som visar på effekt för både deprexis® och vorvida®, de digitala terapier som Orexo nyligen lanserat i USA, samt pågående aktiviteter som rör kommersialisering och marknadsföring. En uppdatering kommer också ges om strategin för prissubvention och bolagets tekniska plattformserbjudande, följt av en frågestund.

Presentatörer är Nikolaj Sørensen, CEO, tillsammans med Dennis Urbaniak, EVP Digital Therapeutics och Michael Sumner, Chief Medical Officer.

Telefonkonferensen börjar kl 15.00 torsdagen den 1 oktober och planeras avslutas klockan 16.00.

För att delta på telefonkonferensen, vänligen se nedan.
Tel nr: SE: 08 566 42 707, UK: +44 33 330 09 264, US: +1 8 338 230 589 (ingen kod behövs)
Internet länk: https://tv.streamfabriken.com/orexo-pressconference-2020

Presentationen kommer gå att ladda ner från bolagets hemsida cirka en timma innan presentationen börjar via, https://orexo.se/sv/investerare/rapporter-presentationer-och-audiocasts/

För ytterligare information, kontakta:
Orexo AB (publ.)                   
                                        

Lena Wange,
IR & Communications Director
Tel: 018 780 88 00

Email: ir@orexo.com


Om Orexo
Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom det växande området mental hälsa och sjukdomar relaterat till läkemedels- och drogmissbruk. Produkterna kommersialiseras i egen regi i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo kommersialiserar huvudläkemedlet ZUBSOLV®. Totala nettoomsättningen 2019 uppgick till SEK 844,8 miljoner och antalet anställda till 127. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

För mer information om Orexo, vänligen besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube.

Om digitala behandlingar
Digitala behandlingar (Digital Therapeutics, DTx) levererar evidensbaserade terapeutiska interventioner till patienter, drivna av högkvalitativ programvara, för att förebygga, hantera och behandla medicinska tillstånd eller sjukdomar. Digitala behandlingar används oberoende av eller tillsammans med läkemedel, hjälpmedel och andra behandlingar för att optimera patientvård och vårdresultat. (Enligt Digital Therapeutics Alliances definition).

Om Orexo DTx
Orexo DTx är verksamheten för digital hälsa inom Orexo AB, ett läkemedelsföretag som utvecklar och kommersialiserar förbättrade läkemedel och digitala behandlingar. Bolaget adresserar behov framför allt inom de växande områdena missbruk och beroende samt mental hälsa. Orexo DTx etablerades under fjärde kvartalet 2019 och har för närvarande tre produkter i sin pipeline, vorvida® för alkoholmissbruk, deprexis® för depression och OXD01 för opioidberoende, alla i partnerskap med GAIA-koncernen.

Uppdraget för Orexo DTx är att omdefiniera behandlingen av beroende och missbruk genom att erbjuda kliniskt validerade digitala behandlingar för att säkerställa mer framgångsrik behandling för patienter och kostnadseffektiva lösningar för betalare. De digitala produkterna kommersialiseras av Orexo DTx globalt, med USA som främsta marknad. I USA kommersialiserar Orexo också sin ledande produkt ZUBSOLV® (buprenorfin och naloxon) sublinguala tabletter (CIII) för behandling av opioidberoende.

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 september kl 14.00, 2020.