Gesynta Pharma tar in SEK 190 miljoner och påbörjar fas 2-studie för OX-MPI i kv 4

Uppsala, Sverige - 7 juli 2020 – Orexo AB (publ.), (STO: ORX) (ORCQX: ORXOY) - Orexos partner Gesynta Pharma, som utvecklar förstklassiga behandlingar för kroniska inflammatoriska tillstånd, med OX-MPI (GS-248) som huvudkandidat, meddelar idag att de framgångsrikt tagit in 190 miljoner kronor i en av årets största privata bioteknikplaceringar i Norden. Placeringen leddes av den europeiska life science fondförvaltaren Hadean Ventures, tillsammans med den befintliga investeraren Industrifonden och privata fonder.

Investeringarna möjliggör för Gesynta att påbörja en fas 2-studie för OX-MPI (GS-248) i patienter med systemisk skleros, ett tillstånd med stort medicinskt behov. Studien planeras påbörjas i kv 4 2020 och följer på de starka fas 1-studieresultat som rapporterades i maj 2020.

För mer information, läs Gesynta Pharmas pressmeddelande bifogat nedan.