Orexo utser Dennis Urbaniak till Executive Vice President Digital Health

  • Utnämningen stärker Orexos kompetenser och resurser inom digital hälsa
  • Orexo satsar på att hitta nya innovativa lösningar för att förbättra behandlingen av missbruk och beroende

Uppsala - 2 december, 2019. Orexo AB (publ), det fullt integrerade specialistläkemedelsbolaget med ambitionen att bli ledande inom behandling av missbruk och beroende, meddelar idag att bolaget utsett Dennis Urbaniak till Executive Vice President (EVP) för Digital Health, med omedelbar verkan. Dennis kommer att leda uppbyggnaden av Orexos globala verksamhet inom digital hälsa, som i nuläget består av utvecklingen av två digitala terapier, OXD01 (opioidberoende) och OXD02 (alkoholberoende), som nyligen förvärvats från GAIA AG. Dennis kommer också att vara en integrerad del av Orexos affärsutvecklingsverksamhet, särskilt i sökandet efter kompletterande möjligheter inom digital hälsa.

Dennis Urbaniak har en lång och framgångsrik karriär inom life science-branschen och anses idag vara en av de ledande experterna inom digital hälsa i USA. Han kommer direkt från en befattning som Chief Digital Officer hos Havas Health & You, och som CEO för Havas Health Plus i New York. På Havas har han varit rådgivare till ett flertal bolag som etablerat global verksamhet inom digital hälsa. Före Havas arbetade Dennis som Managing Director på Accenture och fram till 2010 ledde han Sanofis diabetesverksamhet i USA. Baserat på hans arbete inom digital hälsa i USA utsågs Dennis till en av de 40 främsta förnyarna inom hälso- och sjukvården i USA (MM&M) 2015 och till en av de 10 främsta innovatörerna inom läkemedel (Pharmaphorum) 2012.   

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef för Orexo AB, kommenterar: ”Digital hälsa har förutsättningar att bli ett av de mest spännande och snabbast växande områdena inom life science under de kommande tio åren. I och med förvärvet av rättigheterna till två digitala terapier från GAIA och rekryteringen av Dennis, en av de mest välrenommerade personerna inom den digitala hälsobranschen i USA, är vi väl positionerade för ta en ledande position inom terapiområden som kompletterar vår läkemedelsaffär. Jag är stolt över att Orexo kan attrahera personer med Dennis erfarenhet och ser fram emot att arbeta tillsammans med honom för att framgångsrikt utveckla vår affärsmodell för framtidens digitala hälsa”.

Dennis Urbaniak, EVP Digital Health, kommenterar: “Jag är entusiastisk över möjligheten att få leda Orexos satsningar inom digital hälsa. Efter att ha varit involverad i ett antal större projekt inom digital hälsa i USA är jag övertygad om dess betydelse för framtidens behandlingar och potentialen att revolutionera terapiområden som tidigare lidit brist på innovation. Orexos framgång med Zubsolv® på marknaden för behandling opioidberoende har skapat en stark och mycket synergistisk plattform för att utveckla och kommersialisera komplementerande digitala hälsolösningar”.

För ytterligare information, kontakta:
Orexo AB (publ.)                   

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef                                               
Tel: 018 780 88 00                                                                                
Email: ir@orexo.com                                                                           

Lena Wange, IR & Communications Manager
Tel: 018 780 88 00
Email: ir@orexo.com

Om Orexo

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel och digitala terapier som fyller ett viktigt behov inom framför allt området missbruk och beroende. Produkterna kommersialiseras i egen regi i USA eller genom partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo kommersialiserar huvudläkemedlet Zubsolv®. Totala nettoomsättningen 2018 uppgick till SEK 783,1 miljoner och antalet anställda till 129. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

För mer information om Orexo, vänligen besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube.

Informationen lämnades för offentliggörande den 2 december 2019 kl 8.00 CET

[Quotes]

I och med förvärvet av rättigheterna till två digitala terapier från GAIA och rekryteringen av Dennis, en av de mest välrenommerade personerna inom den digitala hälsobranschen i USA, är vi väl positionerade för ta en ledande position inom terapiområden som kompletterar vår läkemedelsaffär.

Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef