Orexo stämmer Actavis för patentintrång avseende deras generiska versioner av Suboxone® och Subutex® tabletter i USA

Uppsala, 1 mars, 2017 - Orexo AB (publ.) meddelar idag att bolaget har lämnat in en stämningsansökan avseende patentintrång mot Actavis Elizabeth LLC, Actavis Pharma, Inc., och dess moderbolag Teva (gemensamt “Actavis”). Ansökan har lämnats in till den amerikanska distriktsdomstolen i Delaware. Orexo hävdar att Actavis generiska versioner av Suboxone och Subutex tabletter gör intrång på Orexos amerikanska patent 8 454 996 (patent ‘996).

Den 15 november 2016 beslöt den amerikanska distriktsdomstolen i Delaware att Orexos patent ’996 (löper ut i september 2019) är giltigt och att Actavis gör intrång med sina generiska versioner av Zubsolv®. Actavis överklagade inte distriktsdomstolens beslut avseende patent ‘996. Orexo hävdar att Actavis generiska versioner av Suboxone och Subutex tabletter också gör intrång på Orexos patent ´996. Precis som Zubsolv innehåller dessa produkter den aktiva substansen buprenorfin.

Actavis generiska version av Suboxone godkändes av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, i februari 2013 och deras generiska version av Subutex i februari 2015. Orexo söker ersättning för skador orsakade av Actavis intrång på patent ‘996 sedan godkännande av dessa två produkter.

“Med tanke på det positiva utfallet av stämningsprocessen mot Actavis avseende patent ’996 bedömer vi att vi har en stark position i den nya stämningsprocessen mot Actavis”, säger Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, Orexo AB.

För mer information vänligen kontakta: 


Orexo AB (publ)
Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef Henrik Juuel, EVP och CFO
Tel: 018 780 88 00 Tel: 018 780 88 00
Email: ir@orexo.com Email: ir@orexo.com

Om Orexo
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag som kommersialiserar sin egen patentskyddade produkt Zubsolv för underhållsbehandling av opiatberoende i USA. Zubsolv är en avancerad tablettberedning av buprenorfin och naloxon baserad på Orexos unika kunskap och expertis i sublingual Drug Delivery. FoU fokuserar på nya förbättrade produkter, som möter stora medicinska behov, genom omformulering av välkända substanser i kombination med sin egen patenterade teknologi. Orexos aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap (STO:ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Orexos globala huvudkontor och FoU finns i Uppsala.

För mer information om Orexo vänligen se www.orexo.se eller följ oss på Twitter eller LinkedIn.
Mer information om Zubsolv® i USA finns på www.zubsolv.com.

Denna information är sådan information som Orexo AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 1 mars, 2017, kl 8.00 CET.