Ny samarbetspartner gällande Abstral® i USA

Uppsala – den 20 november 2015 – Orexo AB (publ) meddelade idag att bolagets samarbetspartner gällande Abstral på den amerikanska marknaden, Galena Biopharma Inc., har avyttrat sina Abstral USA-rättigheter till det privatägda bolaget Sentynl Therapeutics Inc. Detta som en konsekvens av att Galena har ändrat sin strategi vilket innebär fokus på sina kliniska utvecklingsprogram. Avyttringen gäller fr.o.m den 19 november 2015 och Orexos villkor är oförändrande och överlämnades från Galena till Sentynl.

”Vi är glada över att se intresset för Abstral vilket har bekräftats under Galenas avyttringsprocess och nöjda med Sentynl som en ny och dedicerad samarbetspartner. Vi är övertygande om att Sentynl kommer att fortsätta öka Abstralförsäljningen i USA”, sa Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef på Orexo AB.

För mer information, vänligen kontakta:
Nikolaj Sørensen, VD och koncernchef, Orexo AB
Tel: 070 350 78 88, E-post: ir@orexo.com

Om Abstral®
Abstral är den ledande snabbverkande fentanylprodukten i EU avsedd för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter. Abstral baseras på Orexos egna sublinguala (under tungan) drug delivery-teknologi. Efter produktutvecklingen utlicensierades Abstral till Kyowa Hakko Kirin Co., Ltd. och deras europeiska dotterbolag ProStrakan Group plc, som fortsatt har rättigheterna i respektive Japan och EU, medan Galena Biopharma Inc. har haft rättigheterna för Abstral i USA t o m avyttringen till Sentynl Therapeutics Inc. per den 19 november 2015.

Mer information om Abstral finns på www.abstral.com.

Om Orexo AB
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag som kommersialiserar sin egen patentskyddade produkt Zubsolv® för behandling av opiatberoende i USA. Zubsolv är en avancerad tablettberedning av buprenorfin och naloxon baserad på Orexos unika kunskap och expertis i sublingual drug delivery. FoU fokuserar på nya förbättrade produkter, som möter stora medicinska behov, genom omformulering av välkända substanser i kombination med sin egen patenterade teknologi. Orexos aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap (STO: ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Orexos globala huvudkontor och FoU finns i Uppsala.

För mer information besök www.orexo.se och www.zubsolv.com.