Kommuniké från Orexo AB:s extra bolagsstämma

Orexo AB (publ) höll den 13 november 2007, kl 10.00 en extra bolagsstämma i Stockholm.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier
Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att i samband med förvärvet av Biolipox AB och utan företrädesrätt för aktieägarna, vid ett eller flera tillfällen, besluta om emission av högst 8.560.000 nya aktier och emission av teckningsoptioner. Bolagets aktiekapital skall till följd av sådana emissioner av aktier och teckningsoptioner kunna öka med högst 3.424.000 kronor. Betalning för de nyemitterade aktierna skall ske med apportegendom bestående av aktier och optioner i Biolipox. Bemyndigandet skall gälla längst intill tiden för nästa årsstämma.

Val av styrelseordförande och styrelseledamöter
Stämman beslutade att utse Laurent Ganem och Antoine Papiernik till nya ordinarie styrelseledamöter i Orexo och Bengt Samuelsson till ny styrelsesuppleant i Orexo samt att omvälja Håkan Åström som styrelseordförande i Orexo. Zsolt Lavotha har valt att frånträda sitt uppdrag som styrelseledamot i Orexo.

Extra bolagsstämmans beslut är villkorat av att Orexo genomför förvärvet av Biolipox.

Styrelsen i Orexo kommer, efter genomförande av Orexos förvärv av Biolipox, att bestå av Håkan Åström (styrelseordförande), Monica Caneman, Johan Christenson, Laurent Ganem, Hans Peter Hasler, Staffan Lindstrand, Antoine Papiernik, John Sjögren och Kjell Strandberg med Bengt Samuelsson som suppleant.


För ytterligare information, kontakta:
Håkan Åström, styrelseordförande Orexo AB
Tel: 0703 – 74 72 13
E-post: hakanastrom@aol.com

Claes Wenthzel, vice vd och finansdirektör, Orexo AB
Tel: 018 - 780 88 44
E-post: claes.wenthzel@orexo.com