Orexo förstärker organisationen ytterligare inför fortsatt portföljutveckling – Christina Rångemark Åkerman tillträder som chef för teknologi- och produktutveckling

Orexo AB har utsett Christina Rångemark Åkerman till senior vice president och chef för teknologi-och produktutveckling. Hon tillträder sin befattning den 1 februari 2007. I hennes ansvarsområde kommer all projektledning, forskning och utveckling, kliniska prövningar samt registreringsfrågor, att ingå. Rekryteringen är ett led i att ytterligare stärka Orexos organisation inför bolagets ökade satsning på nya produkter samtidigt som ett par av bolagets projekt förbereds för kliniska fas III-studier.

"Flertalet av Orexos produkter kommer att avancera i utvecklingsfas under 2007 – varav två har nått kliniska fas III-studier – samtidigt som vi har beslutat att ta in en eller ett par nya produkter i utveckling under samma period. Därutöver ska vi utveckla en ny ”drug delivery-teknologi” tillsammans med Doxa. Christina har den bakgrund och de erfarenheter som krävs för att leda och fortsätta bygga organisationen för produkt- och teknologiutveckling i ett snabbväxande bolag som Orexo”, säger Zsolt Lavotha, vd och koncernchef, Orexo AB.

Christina Rångemark Åkerman kommer närmast från AstraZeneca där hon under de senaste åren var vd för AstraZenecas dotterbolag på Filippinerna och framgångsrikt ledde ett omfattande omstruktureringsarbete där. Hon har sedan 1995 haft ledande positioner inom Hässle Läkemedel och AstraZeneca Sverige, bland annat inom projektledning och som medicinskt ansvarig och marknadsansvarig. Christina Rångemark Åkerman är utbildad specialist i klinisk farmakologi vid Universitetet i Linköping och Uppsala och medicine doktor från Universitetet i Göteborg. Hon har även en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

Orexo har för tillfället två produkter på marknaden, en produkt inlämnad för registrering på den europeiska marknaden, tre produkter i sen klinisk utvecklingsfas – varav en produkt är utlicensierad i USA, Europa och Japan – och två projekt inom farmaceutisk formuleringsfas.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Zsolt Lavotha, VD och koncernchef, Orexo AB
+46 (0)18 780 88 12, e-post: zsolt.lavotha@orexo.se

Claes Wenthzel, vice VD och Finansdirektör, Orexo AB
+46 (0)18 780 88 44, +46 (0)708-62 01 22 , e-post: claes.wenthzel@orexo.se