Sublinox (Edluar) godkänt i Kanada

Uppsala, 25 juli 2011 – Sömnmedlet Sublinox (Edluar) har godkänts för försäljning i Kanada. Meda och dess partner Valeant planerar att lansera Sublinox i Kanada under fjärde kvartalet 2011.

Sublinox ska marknadsföras av Medas och Valeants joint venture, Meda Valeant Pharma Canada Inc. Meda har de globala rättigheterna till läkemedlet och marknadsför det i USA sedan 2009 under namnet Edluar. Orexo, som utvecklat tabletten, har rätt till royalty på försäljningen.

Godkännandet gäller behandling av tillfälliga sömnbesvär. Sublinox bygger på Orexos sublinguala tabletteknologi. Tabletten placeras under tungan där den snabbt faller sönder och den aktiva substansen zolpidem tas upp över munslemhinnan.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Lundström, VD och koncernchef

Tel: 070-667 22 66

E-post: anders.lundstrom@orexo.com

Om Sublinox/Edluar

Sublinox (Edluar i USA) är ett sömnmedel som bygger på Orexos sublinguala tabletteknologi och den aktiva substansen zolpidem. Sublinox placeras under tungan där den snabbt faller sönder och den aktiva substansen tas upp över munslemhinnan. Läkemedlet är godkänt i USA för behandling av tillfälliga sömnbesvär.

Om Orexo

Orexo är ett läkemedelsföretag med fokus på smärta och inflammatoriska sjukdomar. Orexo har fyra kommersialiserade produkter, flera utvecklingssamarbeten med partners och tre egna utvecklingsprogram. Orexos lanserade läkemedel är Abstral® mot genombrottssmärta hos cancerpatienter, som säljs av Kyowa Hakko Kirin/ProStrakan Group plc. i Europa och USA, sömntabletten Edluar™ som säljs av Meda i USA, samt två produkter för diagnos av magsårsbakterien Helicobacter pylori som marknadsförs via dotterbolaget Kibion. www.orexo.se.

 

Notera:Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Orexo ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 juli 2011 kl 08.00.