Orexo meddelar att partnern Kyowa Hakko Kirin planerar ytterligare kliniska försök med KW-2246 för behandling av cancersmärta i Japan

Uppsala den 27 augusti 2010 - Orexo AB (STO: ORX) meddelar idag att partnern Kyowa Hakko Kirin Co, Ltd (Kyowa Hakko Kirin) har beslutat att genomföra ytterligare kliniska studier för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter gällande KW-2246 (Orexos sublinguala fentanylprodukt Abstral®).

En ansökan om godkännande för tillverkning och försäljning av KW-2246 för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter lämnades in den 24 februari 2010. Efter konsultation med den japanska läkemedelsmyndigheten (PMDA) under valideringsfasen av ansökan, beslutades att det var nödvändigt att komplettera ansökningen med ytterligare data.

Då ytterligare kliniska studier är tidskrävande har Kyowa Hakko Kirin återkallat ansökan om godkännande.

Kyowa Hakko Kirin fortsätter sträva efter att så fort som möjligt kunna förse den stora cancerpatientgruppen med denna behandling vid sidan av det sedan tidigare lanserade Fentos®Tape (depotplåster innehållande fentanyl citrat).

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Bjerke, VD och koncernchef
Tel: 0708-66 19 90
E-post: torbjorn.bjerke@orexo.com

Robin Wright, finansdirektör
Tel: +44 7720 300025
E-post: robin.wright@orexo.com

 

Om Orexo
Orexo är ett läkemedelsföretag som fokuserar på utveckling av behandlingsformer för smärta och inflammation. Utvecklingsprojekten inriktas på att utifrån Orexos erkända och beprövade teknologier ta fram egna produkter inom specialty pharma-segmentet för marknadsföring och försäljning i egen regi på större marknader. Projekten bygger vidare på Orexos kärnkompetenser inom FoU, vilka har varit grunden för att utveckla flera framgångsrika produkter som idag marknadsförs genom internationella samarbetsavtal med stora läkemedelsföretag. Orexo har idag fyra produkter på marknaden, varav AbstralTM för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter är lanserad i större delen av Europa. Orexo har sitt huvudkontor i Uppsala. Mer information finns på www.orexo.se.

 

Notera:
Informationen är sådan som Orexo AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument och/eller lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 augusti 2010 kl.08:00.