Orexo utser Robin Wright till ny chef för ekonomi och strategi

Uppsala den 10 augusti 2010 - Orexo AB (STO: ORX) utser Robin Wright till ny chef för ekonomi och strategi då nuvarande finansdirektören Claes Wenthzel efter 5 år i koncernen har beslutat att lämna bolaget för andra uppdrag. Robin kommer även fortsättningsvis att behålla sina uppgifter som chef för affärsutveckling. Han tillträder positionen den 20 augusti 2010.

Orexos VD och koncernchef Torbjörn Bjerke, kommenterar: ”Robin Wright har med sin gedigna bakgrund de rätta förutsättningarna att axla rollen som chef för ekonomi och strategi. Han har bland annat flera års erfarenhet som finansiell rådgivare inom pharma från ledande investment-banker. Därutöver har han varit finanschef på en private equity-fond samt suttit i styrelsen för NASDAQ-listade Hibernia Food plc. Jag vill även tacka Claes Wenthzel för hans år i Orexo och önska honom lycka till framöver.”

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Bjerke, VD och koncernchef, Orexo AB
Tel: 0708-66 19 90
E-post: torbjorn.bjerke@orexo.com

 

Om Robin Wright
Robin har varit chef för affärsutveckling sedan 2008. Han innehar en chartered accountant-titel och har mångårig erfarenhet av ledande finansiella positioner, bland annat som finansdirektör för en private equity-fond överseende ett trettiotal innehav i sju olika länder under åren 1999 till 2004. Robin har även fyra års erfarenhet som styrelsemedlem på NASDAQ-listade Hibernia Food plc som lyckades vända 18 efterföljande förlustkvartal till vinst.

Robins huvudsakliga kunskap kommer från hans 20-åriga erfarenhet från både Barclays och Citibank Salomon Smith Barney, där han arbetade som rådgivare åt bland annat Big Pharma. Robin har slutfört 152 affärer inom företagsförförv, finansiering, omstrukturering samt licensering.


Om Orexo
Orexo är ett läkemedelsföretag som fokuserar på utveckling av behandlingsformer för smärta och inflammation. Företaget har fyra produkter på marknaden och en bred projektportfölj i sen utvecklingsfas. Försäljning och marknadsföring sker huvudsakligen genom internationella samarbetsavtal med stora läkemedelsföretag. Orexos viktigaste produkt är AbstralTM , för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter. Läkemedlet bygger på Orexos unika och patentskyddade sublinguala tabletteknologi, där en snabbt sönderfallande tablett placeras under tungan och den aktiva substansen fentanyl absorberas av slemhinnan. För närvarande är AbstralTM lanserad i större delen av Europa. Orexo har sitt huvudkontor i Uppsala. Mer information finns på www.orexo.se.

 

Notera:
Informationen är sådan som Orexo AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument och/eller lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 10 augusti 2010 kl.11:00.