Orexo ingår avtal för Abstral i Israel

Orexo och det israeliska företaget Neopharm Ltd har ingått ett distributionsavtal som ger Neopharm exklusiva rättigheter att i Israel marknadsföra och sälja Abstral, Orexos produkt för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter.
Orexo kommer att leverera Abstral till Neopharm i Israel och får en betydande marginal på försäljningen. Villkoren i avtalet innefattar också milstolpsbetalningar. Inga upplysningar lämnas dock om de ekonomiska villkoren. Neopharm ansvarar också för godkännandeprocessen i Israel.

Torbjörn Bjerke, VD och koncernchef Orexo
”Avtalet med Neopharm innebär att Abstral kan säljas på ännu fler geografiska marknader och är ytterligare ett steg i arbetet med att utveckla Orexo till ett lönsamt läkemedelsföretag. Neopharm har en av Israels mest erfarna marknadsförings- och försäljningsorganisationer och expertis inom smärtbehandling och onkologi, vilket gör företaget till en perfekt partner för Orexo i Israel”.

David Fuhrer, Ordförande för Neopharm Group
”Vi är oerhört glada över samarbetet med Orexo och att få marknadsföra Abstral som är ett utmärkt tillskott till koncernens portfölj av innovativa produkter. Produkten passar utmärkt i vår onkologiportfölj och vi kommer att göra allt vi kan för att göra Abstral framgångsrikt i Israel”.

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Bjerke, VD och koncernchef
Tel: 0708-66 19 90
E-post: torbjorn.bjerke@orexo.com

Claes Wenthzel, vice VD och finansdirektör
Tel: 0708-62 01 22
E-post: claes.wenthzel@orexo.com


Om Abstral
Abstral är en snabblöslig tablett för sublingual administrering av fentanyl, avsedd för behandling av genombrottssmärta hos cancerpatienter som sedan tidigare får smärtbehandling med hjälp av opioider. Abstral baseras på Orexos unika och patenterade sublinguala tabletteknologi där en snabblöslig tablett placeras under tungan och den aktiva substansen tas upp av slemhinnan i munnen. För närvarande säljs Abstral i Sverige, Storbritannien och Tyskland.

Om Orexo
Orexo är ett läkemedelsföretag som fokuserar på utveckling av behandlingsformer för smärta och inflammation. Företaget har tre produkter på marknaden och en konkurrenskraftig produktportfölj i sen utvecklingsfas. Försäljning och produktutveckling sker huvudsakligen genom internationella samarbetsavtal med stora läkemedelsföretag. Orexo har 128 anställda och huvudkontoret finns i Uppsala. Mer information finns på www.orexo.se.

Om Neopharm
Neopharm grundades i Tel Aviv 1941 och är ett av Israels ledande företag inom marknadsföring av unika receptbelagda läkemedel och hälso- och sjukvårdsprodukter. Som lokal samarbetspartner till världsledande tillverkare marknadsför och distribuerar Neopharm framstående produkter inom tre huvudkategorier: receptbelagda läkemedel, receptfria produkter samt hälso- och sjukvårdsprodukter. Neopharm ingår i Neopharmkoncernen, Israels näst största koncern inom marknadsföring på hälso- och sjukvårdsmarknaden, med en omsättning på mer än 300 MUSD per år. Mer information finns på www.neopharmisrael.com.


Notera:
Enligt lagen om värdepappersmarknaden är Orexo AB (publ) skyldig att offentliggöra informationen i detta pressmeddelande. Informationen lämnades för offentliggörande den 18 februari 2009 kl. 11.00.