Kommuniké från Orexo AB:s årsstämma den 3 april 2008

Årsstämman beslöt att genom omval utse Monica Caneman, Johan Christenson, Staffan Lindstrand och Kjell Strandberg, samt genom nyval utse Ray Hill och Bengt Samuelsson till ordinarie styrelseledamöter. Genom omval utsågs Håkan Åström till styrelseordförande för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Vidare omvalde årsstämman PricewaterhouseCoopers AB till bolagets revisor med Leonard Daun såsom huvudansvarig revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2012.

Vid ett konstituerande styrelsesammanträde i anslutning till bolagsstämman valdes Håkan Åström, Johan Christenson och Ray Hill till ledamöter i ersättningskommittén och Johan Christenson, Bengt Samuelsson och Kjell Strandberg till ledamöter i produktutvecklingskommittén samt Håkan Åström, Monica Caneman och Staffan Lindstrand till ledamöter i revisionskommittén.

Årsstämman beslöt att styrelsearvodet skulle uppgå till 1.850.000 kronor att fördelas med 500.000 kronor till styrelsens ordförande, 300.000 kronor till Ray Hill, 150.000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som ej är anställda i bolaget och sammanlagt 300.000 kronor att fördelas lika mellan ledamöterna i ersättnings-, produktutvecklings- och revisionskommittén för arbete inom dessa kommittéer.

Årsstämman beslöt anta ett styrelseaktieägarprogram innefattande utgivande av teckningsoptioner samt godkännande av förfogande över teckningsoptionerna inom ramen för styrelseaktieägarprogrammet. Styrelseledamöter som deltar i Orexos styrelseaktieägarprogram erhåller 50 procent av styrelsearvodet samt eventuellt arvode för kommittéarbete i kontanter och tilldelas styrelseaktier till ett antal som vid tilldelningstillfället värdemässigt motsvarar 50 procent av styrelsearvodet samt eventuellt arvode för kommittéarbete. Rätten att förvärva nya aktier enligt styrelseaktierna är beroende av om styrelseledamoten kvarstår som styrelseledamot under hela eller endast del av mandatperioden. Varje styrelseaktie skall kunna utnyttjas vid förvärv av en aktie i Orexo mot betalning av ett lösenbelopp fastställt till Orexo-aktiens kvotvärde. 27.500 teckningsoptioner skall emitteras till det helägda dotterbolaget Pharmacall AB såsom säkring för programmet.

Årsstämman godkände styrelsens förslag till principer och riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för bolagsledningen.

Årsstämman beslöt att godkänna föreslagna instruktioner för valberedningen.

Årsstämman beslöt bemyndiga styrelsen att besluta om emission av nya aktier mot betalning med apportegendom, dock att sådana emissioner inte får medföra att bolagets vid var tid registrerade aktiekapital eller antal aktier i bolaget ökas med mer än totalt 10 procent.

Årsstämman beslöt anta ett nytt personaloptionsprogram innefattande utgivande av teckningsoptioner samt godkännande av förfogande över teckningsoptionerna inom ramen för personaloptionsprogrammet. Personaloptionsprogrammet omfattar 470.000 personaloptioner. Varje personaloption kan utnyttjas för förvärv av en aktie i Orexo mot betalning av ett lösenbelopp fastställt som 110 procent av marknadsvärdet på Orexos aktier vid tidpunkten för tilldelning. 470.000 teckningsoptioner skall emitteras till det helägda dotterbolaget Pharmacall AB såsom säkring för programmet. Fullt utnyttjande av personaloptionerna under det nya personaloptionsprogrammet leder till en utspädning om cirka 1,97 procent av aktiekapitalet och rösterna i bolaget.

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Bjerke, VD och koncernchef, Orexo AB
Tel: 0708-66 19 90
E-post: torbjorn.bjerke@orexo.com

Claes Wenthzel, vice vd och finansdirektör, Orexo AB
Tel: 018-780 88 44
E-post: claes.wenthzel@orexo.com