Orexo offentliggör ny koncernledning

Orexo har efter det slutförda förvärvet av Biolipox beslutat att förändra Orexos koncernledning. Den nya koncernledningen kommer att bestå av Torbjörn Bjerke (vd och koncernchef), Claes Wenthzel (vice vd och CFO), Thomas Lundqvist (vice vd och Executive Advisor), Göran Smedegård (chef för affärs- och kommersiell utveckling) samt Göran Tornling (chef för FoU).

”Orexo har en tydlig målbild – att kommersialisera den befintliga produktportföljen genom samarbets- och licensieringsavtal med andra läkemedelsbolag. Koncernledningens främsta uppgift kommer att vara att prioritera och marknadsföra de projekt som för närvarande bedöms ha störst kommersiell potential”, säger Torbjörn Bjerke, vd och koncernchef Orexo AB.

Kort om Orexos nya koncernledning
Torbjörn Bjerke, vd och koncernchef. Styrelseledamot i NeuroSearch AS och TopoTarget AS. Vd och koncernchef i Bioxlipox AB från januari 2004 till november 2007. Betydande erfarenhet från läkemedelsindustrin, bland annat från Astra Zeneca och senast som chef för forskning och utveckling på ALK-Abello.

Claes Wenthzel, vice vd och finansdirektör. Anställd i Orexo sedan 2005. Styrelseledamot i Stille AB och Stockholm Asset Management AB och tidigare bland annat vice vd och finansdirektör i Perbio Science AB.

Thomas Lundqvist, vice vd och Executive Advisor och en av Orexos grundare. Styrelseledamot mellan 1995 och 2003 och Orexos vd mellan 1997 och 2002 samt mellan december 2003 och april 2004. Har även lång erfarenhet av att utveckla nya läkemedel. Tidigare vd för NeoPharma Production AB. Mer än tio års erfarenhet från Läkemedelsverket.

Göran Smedegård, chef för affärs- och kommersiell utveckling. Anställd i Orexo sedan 2003. En av grundarna till och tidigare senior investment manager i riskkapitalfonden Innoventus. Har över 25 års erfarenhet från arbete i ledande befattningar inom större läkemedelsbolag, bland annat inom affärsutveckling vid Pharmacia och AstraZeneca.

Göran Tornling, chef för forskning och utveckling. Tidigare medicinsk chef i Biolipox AB. Tjugo års erfarenhet av forskning och klinik inom Lungmedicin från Karolinska Institutet. Senast medicinskt ansvarig för Respiratory-projekt på AstraZeneca R&D Lund.