Orexo deltar i Pareto Securities 14th Annual Healthcare Conference 2023

Uppsala 5 september 2023 – Orexo AB (Publ.), (STO:ORX) (OTCQX:ORXOY), meddelar idag sitt deltagande i  Pareto Securities 14th Annual Healthcare Conference, som äger rum den 14 september på Hotel at Six, Brunkebergstorg 6, Stockholm.

På dagen, mellan kl 15.25-15.45 (rum Event Large), håller Robert Rönn, SVP and Head of R&D, en företagspresentation. Robert Rönn kommer tillsammans med Lena Wange, investerarrelationer, även vara tillgänglig för enskilda möten.

 

För ytterligare information, kontakta:

Orexo AB (publ.)

Lena Wange, IR & Communications Director

Tel: +46 18 780 88 00

E-mail: ir@orexo.com

 

Om Orexo

Orexo är ett svenskt läkemedelsbolag med mer än 25 års erfarenhet av att utveckla förbättrade läkemedel baserat på egenutvecklade formuleringsteknologier och som möter stora medicinska behov. På den amerikanska marknaden erbjuder Orexo innovativa behandlingslösningar för patienter som lider av opioidberoende och närliggande sjukdomar. Produkter som riktar sig till andra terapiområden utvecklas och kommersialiseras världen över i samarbete med ledande partners. Total nettoförsäljning uppgick 2022 till SEK 624 miljoner och antal anställda till 126. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista och finns tillgänglig som ADR på OTCQX (ORXOY) i USA.

 

Om amorphOX®

Orexos egenutvecklade formuleringsplattform amorphOX® är ett pulver bestående av partiklar som byggs upp med hjälp av en unik kombination av ett läkemedel, bärarmaterial och, när så är lämpligt, andra ingredienser. Partiklarna presenteras som en amorf sammansättning av de olika ingredienserna som ger utmärkt kemisk och fysikalisk stabilitet liksom snabb upplösning. Teknologin fungerar för ett brett spektrum av aktiva ingredienser och har validerats i flera kliniska prövningar i människa och demonstrerat snabb och omfattande exponering av läkemedlet.

 

För mer information om verksamheten, besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på X (tidigare Twitter), LinkedIn och YouTube.

 

Informationen lämnades för offentliggörande den 5 september 2023, kl 14.00.