Uppsala - 9 maj 2018 - Orexo utvecklar förbättrade läkemedel. Det gör vi genom att kombinera välkända och väldokumenterade substanser, med egna innovativa formuleringsteknologier. I det arbetet är våra anställda en viktig framgångsfaktor. I senaste numret av tidningen Svensk Farmaci intervjuas vår VD och två av våra många duktiga medarbetare. Det är ett reportage om Orexo som företag och arbetsplats men också vilka spännande roller en utbildad farmaceut eller apotekare kan ha inom ett läkemedelsföretag. Vänligen läs mer via länk nedan.

För mer information välkommen att kontakta ir@orexo.com

Om Orexo
Orexo utvecklar förbättrade läkemedel baserade på innovativa Drug Delivery teknologier. Inriktningen är främst opioidberoende och smärta men ambitionen är att även verka inom andra terapiområden där vår kompetens och våra teknologier kan skapa värden. Produkterna kommersialiseras i egen regi i USA eller genom noga utvalda partners över hela världen. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för buprenorfin/naloxon produkter där Orexo säljer läkemedlet Zubsolv®. Totala nettoomsättningen 2017 uppgick till SEK 643,7 miljoner och antalet anställda var vid årsskiftet 90. Orexo är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap (ORX) och finns tillgänglig som ADRs på OTCQX (ORXOY) i USA. Huvudkontoret, där även forskning och utvecklingsarbetet bedrivs, ligger i Uppsala.

För mer information om Orexo, vänligen besök www.orexo.se. Du kan också följa Orexo på Twitter, @orexoabpubl, LinkedIn och YouTube. För mer information om Zubsolv i USA, se produkt- och marknadswebbplatserna www.zubsolv.com och www.rise-us.com.